Hoe open ik een zakelijke rekening voor ZZP

Hoe open ik een zakelijke rekening voor ZZP
Auteur: admin - 7 september 2022 Hoe open ik een zakelijke rekening voor ZZP van boekhouderkaart.nl

Gefeliciteerd met het nemen van de eerste stap naar het starten van je eigen bedrijf! Of je nu een freelancer of consultant bent, het hebben van een eigen zakelijke rekening is een essentieel onderdeel van het behouden van de financiële scheiding tussen je persoonlijke en professionele financiën. In deze blogpost nemen we je mee door alles wat je moet weten over het openen van een zakelijke rekening voor je ZZP.

Zakelijke rekening voor ZZP-ers

Stap 1: Onderzoek verschillende zakelijke bankrekeningen en zoek er een uit die het beste bij jouw wensen past. Denk aan zaken als of je een zakelijke creditcard nodig hebt, hoeveel je van en naar de rekening wilt overmaken en wat voor kosten je bereid bent te betalen.

Stap 2: Verzamel de vereiste documenten. Wanneer u een zakelijke bankrekening opent, heeft de bank een aantal basisgegevens over uw bedrijf nodig, zoals uw fiscaal nummer en uw contactgegevens. U kunt ook worden gevraagd om een bewijs van oprichting of andere documentatie over uw bedrijf te verstrekken.

Stap 3: Open de rekening en stort geld. Zodra u alle vereiste documenten hebt verzameld, kunt u uw rekening online of persoonlijk bij de bank openen. Zodra uw rekening geopend is, moet u er geld op storten, zodat u het kunt gebruiken voor uw zakelijke uitgaven

Toegankelijke Nederlandse banken voor ZZP-ers

De meest toegankelijke Nederlanse banken voor ZZP-ers zijn Knab, BUNQ, Rabobank, ASN Bank, SNS Bank en Triodos Bank. Deze banken hebben ervaring met zzp’ers en bieden goede producten speciaal voor hen.

Knab: Gratis zichtrekening, geen administratiekosten voor het overschrijven van geld en goede ondersteuning.

BUNQ: Gratis zichtrekening met een Mastercard. Met de app kun je eenvoudig zien wat je uitgavenpatroon is.

Rabobank: Rabobank biedt een zakelijke betaalrekening die vrij is van maandelijkse kosten. De rekening wordt geleverd met een MasterCard zakelijke creditcard en internetbankieren met 24/7 toegang.

ASN Bank: ASN Bank biedt een zakelijke spaarrekening zonder maandelijkse kosten. De rekening heeft een scherpe rente en is online of telefonisch opvraagbaar.

SNS Bank: SNS Bank biedt een zakelijke betaalrekening zonder maandelijkse kosten. De rekening wordt geleverd met een MasterCard zakelijk kredietkaart en internetbankieren met 24/7 toegang.

Triodos Bank: Triodos Bank biedt een zakelijke spaarrekening zonder maandelijkse kosten. De rekening heeft een concurrerende rente en kan online of telefonisch worden geopend.

Dit zijn slechts een paar van de banken die goede opties bieden voor ZZP-ers. We updaten deze post regelmatig maar deze voorwaarden kunnen toch altijd veranderen dus check altijd de website van de bank!

Concluderend

Het openen van een eigen zakelijke bankrekening is een belangrijke stap voor elke nieuwe ondernemer. Door van tevoren wat onderzoek te doen en de benodigde documenten te verzamelen, kunt u het proces zo soepel en naadloos mogelijk laten verlopen. Zodra uw rekening geopend is, moet u er geld op storten zodat u het kunt gaan gebruiken voor uw zakelijke uitgaven. Bedankt voor het lezen!