Hulp bij belastingaangifte

Al meer dan 1700 particulieren en bedrijven aan een betaalbare lokale boekhouder geholpen

✓ Lokale boekhouders
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Ontvang direct 3 offertes voor boekhouders
Vul het formulier in en wij matchen jou direct aan een belastingexpert. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over hulp bij belastingaangifte.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Prettige service

13 mei 2022

Voor ons bedrijf zijn we op zoek naar een bedrijf dat professionals levert. Een simpele zoekopdracht in google leverde deze pagina op. We zijn zeer tevreden over het tempo waarmee we de offerte ontvingen en hebben een professional gevonden die past binnen ons bedrijf. Bedankt Boekhouderkaart!

- Robin Hendriks

Slimme besparing gevonden

7 mei 2022

De boekhouder die ik heb gevonden via boekhouderkaart is een hele slimme jongen. Hij wist meteen waar ik kon besparen en aarzelde geen seconde. Deze samenwerking is een blijver. boekhouderkaart heeft goed naar mijn vraag geluisterd en wist gelijk welke mogelijke partijen interessant waren voor mij. Top!

- Rogier van de Velde

De perfecte match

5 mei 2022

Via Boekhouderkaart de keuze gehad uit meerdere offertes. Vanuit hier het juiste bedrijf kunnen vinden voor onze klus. Vriendelijk bedankt!

- Bastiaan de Wit

precies zo uitbesteed als ik wil

28 april 2022

Top! boekhouderkaart heeft mij geholpen in het zoeken van de beste boekhouder. De boekhouder heeft de boekhouding gedaan naar onze verdeling. De communicatie met boekhouderkaart liep heel vlot en snel. Bedankt!

- Ilona de Vries

Boekhouderkaart luistert naar je wensen

15 april 2022

Wat mij direct opviel was dat boekhouderkaart lokale boekhouders steunt. Dit is natuurlijk ook handig voor mij, ik werk graag met lokale ondernemers. De offertes heb ik snel ontvangen en ik mocht op mijn gemak kiezen en was nergens aan verbonden. Top!

- Renate van Loon

Investering waard!

10 april 2022

Ik besloot dat ik dit jaar een professionele boekhouder wilde hebben. Na een grondige research naar boekhouders, kwam ik een behoorlijk aantal sites tegen. Ik wist echter niet welke beter was dus schakelde ik Boekhouderkaart in. Zij wisten direct welke bedrijven ze mij konden aanraden op basis van mijn behoeften. Uiteindelijk kwam ik in contact met een lokale boekhouder. Hij levert excellente service aan. Ik wil Boekhouderkaart graag bedanken voor hun geduld. Mijn eigen boekhouding doen leverde mij veel stress op, maar nu heb ik een zaak die werkt zoals ik het me had gedroomd!

- Ilona Schipper

Heel cool bedrijf

6 april 2022

Ik had nog nooit eerder gehoord van Boekhouderkaart, maar kwam ze tegen op Google. Het concept is heel speciaal. Je vult een duidelijk formulier in en druk op verzenden. Even afwachten en je krijg gelijk enkele offertes van professionele partijen. Uiteindelijk mag jij kiezen. Er zijn geen andere voorwaarden aan verbonden, lekker onafhankelijk dus.

- Ilona Prins

goede boekhouding dankzij boekhouderkaart

30 maart 2022

Dankzij boekhouderkaart heb ik een hele goede en geordende boekhouding. Al mijn wensen kon ik doorgeven en boekhouderkaart heeft me direct een aantal offertes gestuurd. Daarnaast kan ik altijd met mijn vragen over mijn partner of offertes terecht bij boekhouderkaart en krijg ik direct reactie.

- Marije Dijkstra

Erg tevreden

20 maart 2022

Ik ben erg tevreden over het bedrijf dat ik heb gevonden via de offerte van Boekhouderkaart. Zeer aangename samenwerking gehad.

- Patrick de Bruin

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 175 reviews)
Boekhouder Admini
Boekhouder KG
Boekhouder WeltenSmit
Boekhouder Hansen b.v.
Boekhoudkantoor boekhouderpakket
Boekhoudkantoor vliegende boekhouders
Boekhoudkantoor Kordaat
Boekhoudkantoor Limegroep

De beste hulp bij belastingaangifte

De belastingaangifte is voor veel mensen altijd weer een gedoe. Vaak weten ze niet hoe ze alles nu secuur en goed in moeten vullen. Normaal gesproken is het niet zo erg als je een beetje slordig bent, echter is dit met de belastingaangifte een ander verhaal. Hier kan je namelijk flinke problemen krijgen wanneer de cijfers niet helemaal correct ingevoerd worden, een cijfertje verkeerd kan al zorgen voor een flinke naheffing van enkele honderden euro’s. Gelukkig is er een manier om hier vanaf te komen, dit is door de belastingaangifte te laten doen door een boekhouder. In dit artikel zullen we jou laten zien wat je allemaal moet weten over deze hulp bij belastingaangifte. Dit maakt het voor jou als ondernemer een stuk makkelijker!

Steeds meer ZZP’ers en particulieren kiezen voor belastingaangifte hulp

Het blijkt dat je niet de enige bent die op zoek is naar hulp bij de belastingaangifte. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de zelfstandigen of particulieren het eng of lastig vindt om alles zelf in te vullen. De voornaamste reden die zij hiervoor geven is dat ze bang zijn om fouten te maken. Dit geldt overigens niet alleen maar voor het invullen van de belasting, ook op het gebied van jaarrekeningen vragen steeds meer mensen er een boekhouder bij om ze te helpen. Dat zelfstandigen en particulieren een boekhouder inschakelen om hun belastingaangifte te laten doen is dan ook niet zo raar, door allerlei lastige regels en vage procedures is het veel te ingewikkeld geworden om dit nog normaal zelf te doen. De meeste ondernemers en normale huishoudens die een boekhouder inschakelen gebruiken deze vrijwel alleen maar voor de periode waarin de belasting moet worden opgegeven, dit laat wel zien dat het een vrij lastig iets is om te doen.

Het zijn dus niet alleen de zelfstandigen en de ondernemers die er voor kiezen om een boekhouder in te schakelen als belastingaangifte hulp, ook steeds meer reguliere huishoudens kiezen hiervoor. Zij hebben immers ook aan het eind van het jaar weer de brief in de bus van de belastingdienst. Het voordeel van een boekhouder inschakelen als particulier is dat je hem maar een keer nodig zal hebben. Je hebt niet te maken met andere werkzaamheden, hierdoor liggen de kosten beduidend lager dan de kosten voor een boekhouder bij een groot bedrijf.

Belastingaangifte laten doen

Het is dus een goed idee om hulp te krijgen bij het invullen van de belastingaangifte. Er zijn dan ook verscheidene redenen te geven voor de vraag waarom ook jij een boekhouder zou moeten inschakelen om je belastingaangifte te laten doen. Op de eerste plaats is het zo dat het een vrij goedkoop klusje is om te laten doen. In de meeste gevallen ben je als particulier maar 150 euro kwijt om het te laten doen, voor een ZZP’er is het bedrag iets hoger. Echter zijn het nog altijd kosten die zeker te overzien zijn, de kosten die je er mee kunt besparen zullen in de meeste gevallen dan ook een stuk hoger zijn dan de betaalde uren voor de boekhouder. Als je namelijk een aftrekpost mist dan kan het zomaar zijn dat je structureel op jaarbasis een paar honderd euro tot wel enkele duizenden euro’s misloopt. De boekhouder is de professional die je hierop zal wijzen, hij is dan ook degene die ervoor kan zorgen dat je uiteindelijk minder hoeft af te dragen aan de belasting. Door hulp bij de belastingaangifte kan je dan ook echt het maximale uit de aangifte halen, voor iedereen is dit een zeer rendabele keuze.

Daar komt ook nog bij dat je aanzienlijk veel tijd, moeite en stress kan besparen door een boekhouder in te schakelen als belastingaangifte hulp. Het is nooit leuk om aangifte te moeten doen, vandaar ook de bekende slogan van de belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Echter blijkt dit makkelijker ook altijd maar mee te vallen, vaak ben je er langer mee bezig dan dat je in eerste instantie had gehoopt. Schakel dus een boekhouder in als je heel dit probleem niet meer wilt hebben, hij zal ervoor zorgen dat alles goed wordt ingevuld zonder dat je hier zelf ook maar enige omkijken naar hebt.

Hulp bij je belastingaangifte nodig? Wij helpen graag!

Tips om kosten te besparen

Het is dus niet zo duur om jouw belastingaangifte te laten doen om een boekhouder. Het is zelfs mogelijk om de kosten nog net even wat te verlagen. In de meeste gevallen zal een boekhouder die je inschakelt werken aan de hand van een uurtarief. Dit houdt uiteraard in dat hij meer zal vragen wanneer hij langer bezig is met jouw belastingaangifte. Het is dan ook de kunst om zo veel mogelijk informatie aan hem mee te geven waar hij mee aan de slag kan, hierdoor is hij minder lang bezig in totaal. Dit zal je dan ook terugzien op de factuur. Waar moet je dan aan denken? Zorg er bijvoorbeeld voor dat hij beschikt over alle bonnetjes die nodig zijn voor de aangifte. Deze hoeft hij dan niet meer zelf op te zoeken, dit scheelt al snel weer een paar uur. Door te denken aan deze kleine onderdelen kan ook jij aanzienlijk veel geld besparen op hulp bij belastingaangifte.

Een goede belastingaangifte hulp zoeken

Er zijn genoeg boekhouders te vinden bij wie je de belastingaangifte kan laten doen. Dit grote aanbod aan potentiële personen is erg prettig, hierdoor heb je immers een veel ruimere keuze. Je kunt altijd even op zoek gaan naar boekhouders die actief zijn bij jou in de regio, of je vult bovenstaand formulier in en wij matchen jou aan 3 toppers. Het voordeel hiervan is dat je makkelijker op gesprek kunt voor het maken van een overeenkomst of afspraak. Ga je zelf op zoek, hou dan rekening met de expertise en de professionaliteit van de boekhouder, maar dit spreekt natuurlijk voor zich. Het is ook altijd verstandig om duidelijke en goede afspraken te maken voordat je de expert aan het werk zet. Bespreek dan ook goed wat de kosten zijn voor het laten doen van de belastingaangifte en stel dit schriftelijk op. Op deze manier voorkom je dat je straks in een keer voor een hoge rekening komt te staan. Mocht je al precies weten wat er moet gebeuren dan kan het zelfs handig zijn om al een totaalbedrag af te spreken, je kunt dit altijd even navragen bij de boekhouder zelf. Hij kan je de inlichtingen verschaffen over wat nu precies de mogelijkheden zijn voor het laten doen van de belastingaangifte.

Tevens is het zo dat je een goed gevoel moet hebben bij de boekhouder die je op het oog hebt. Een boekhouder is een persoon die je moet vertrouwen. Iemand die je niet vertrouwt moet je dan ook niet aan het werk zetten met jouw financiën. Het beste is om eerst een kennismakingsgesprek in te plannen. Op deze manier kan je toch even de persoon achter de telefoon of achter de website zien. Vervolgens kan je tijdens het gesprek alvast de instructies en de algemene taken geven voor het laten doen van de belastingaangifte. Dit alles zorgt voor een veel beter resultaat aan het einde van het jaar.

Vraag ook hulp voor jouw belastingaangifte

Het is echt geen schande om hulp te vragen bij jouw belastingaangifte, daar is de boekhouder immers voor. Sterker nog, het is misschien wel een van de meest rendabele investeringen die je kunt maken. Door middel van een boekhouder kan je zomaar eens achter verborgen aftrekposten komen, dit kan op jaarbasis flink wat geld schelen. Ook voorkom je zo foutief ingevulde aangiftes, voor de mensen die nogal slordig zijn is dit een groot voordeel. De voordelen wegen zeker op tegen de nadelen, het laten doen van de belastingaangifte door een boekhouder is dan echt zo gek nog niet. Kijk wel even goed naar de persoon of naar het kantoor wat je in wilt schakelen, door zelf een beetje onderzoek te doen is het een stuk eenvoudiger om uit te komen bij de persoon die precies aan zal sluiten bij jouw wensen en budget.

Wat kost boekhouding uitbesteden? Vraag offertes op!

Wil je zeker weten wat een boekhouder kost voor jou, vraag dan offertes op via bovenstaand formulier.

Ontvang direct vrijblijvende offertes van boekhouders voor jouw belastingaangifte

Veelgestelde vragen over hulp bij belastingaangifte

Over het algemeen zal je altijd een kleine periode hebben waarin de boekhouder jouw business eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om een week voordat je de boekhouding moet doen op zoek te gaan naar een boekhouder. Het kan wel, maar plan dit even goed vooruit!

Afhankelijk van wat jij met de boekhouder afspreekt zul je zelf nog het een en ander moeten doen. Denk aan het bewaren van bonnetjes en andere zakelijke transacties. Je kunt met sommige boekhouders ook de afspraak maken dat zij inloggen op bijvoorbeeld je offerte/facturatie systeem of andere systemen waar je betalingen uitvoert of ontvangt. Zo kun je een het grootste gedeelte uitbesteden, echter zul je altijd nog een klein beetje werk hebben.

Overstappen van boekhouder is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de opzegtermijn is van je huidige contract met je bestaande boekhouder. Vraag vervolgens aan je vorige boekhouder of hij het dossier van jouw onderneming kan overdragen aan jou of aan je nieuwe boekhouder.