Hulp bij belastingaangifte

Al meer dan 1700 particulieren en bedrijven aan een betaalbare lokale boekhouder geholpen

Hulp bij belastingaangifte

Vul het formulier in en wij matchen jou direct aan een belastingexpert. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over hulp bij belastingaangifte.

Ontvang direct 3 offertes voor boekhouders

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 8 reviews)
Boekhouder Admini
Boekhoudkantoor Kordaat
Boekhoudkantoor vliegende boekhouders
Limegroep boekhoudkantoor
Boekhouder Hansen b.v.
Boekhouder K&G
Boekhouder Welten&Smit
Boekhoudkantoor boekhouderpakket
Service is uitstekend
15 april 2019

Mijn ervaring met Boekhouderkaart is super goed. De communicatie is voortreffelijk en het contact is fijn. Ze reageren snel op mijn emails met professionele antwoorden. Echt een aanrader!

- Klaas de Leeuw

Dankzij een kennis in contact gekomen
13 april 2019

Via een kennis ben ik met Boekhouderkaart in contact gekomen, zij was erg tevreden over het werk dat de boekhouder had geleverd en ik beaam haar enthousiasme. Mijn gevonden partner is een van de weinige boekhouders die rekening houdt met wat jij als klant wilt en hoe je iets wilt hebben. Bedankt Boekhouderkaart voor de goede aanrader.

- Arjan de Haan

Kleine miscommunicatie, maar nu erg tevreden
3 april 2019

Eerst was er een kleine miscommunicatie met Boekhouderkaart, nadat ik een email ontving zonder offertes. Maar ik kreeg erna gelijk een email terug met een excuses en de verschillende offertes. Daarna heb ik nog enkele vragen gesteld met betrekking tot de offertes. Hier kreeg ik een duidelijk en professioneel antwoord op. Ik ben erg tevreden met de diensten en heb uiteindelijk een goede boekhouder kunnen vinden.

- Kim Peters

Een geweldige ervaring
29 maart 2019

Enorm prettige samenwerking waarbij er een excellente vertaalslag wordt gemaakt van onze denkwijze, vraag en wensen naar een sterke boekhouding. Bij vernieuwingen wordt er snel bijgesprongen en worden wij goed meegenomen in het proces.

- Jacoba Huisman

overzichtelijke boekhouding na aanbeveling van boekhouderkaart
19 maart 2019

Dankzij boekhouderkaart heb ik een hele goede en duidelijke boekhouding. Ik heb mijn eisen doorgegeven en boekhouderkaart heeft me direct een aantal offertes gestuurd. Daarnaast kan ik altijd met mijn vragen over mijn partner of offertes terecht bij boekhouderkaart en reageren ze snel terug.

- Gerardus Peters

Aanrader!
11 maart 2019

Ik kan boekhouderkaart iedereen aanraden! Inmiddels doe ik al 3 jaar zaken met de boekhouder die ik gevonden heb via hun. Een genot om mee samen te werken en dat kon ik van mijn vorige 3 boekhouders absoluut niet zeggen!

- Erik Willems

Blijvende partner gevonden
6 maart 2019

Via Boekhouderkaart een passend kantoor gevonden die alle boekhouding uit handen heeft genomen. Dat is ons uitstekend bevallen! Het team is ongelooflijk proactief en denkt mee alsof ze een deel van ons bedrijf zijn. Getalenteerde, professionele en vooral ontzettend vriendelijke mensen.

- Björn Kok

Dankzij een kennis in contact gekomen
26 februari 2019

Via een kennis ben ik met Boekhouderkaart in contact gekomen, zij was erg tevreden over het werk dat de boekhouder had geleverd en ik beaam haar enthousiasme. Mijn gevonden partner is een van de weinige boekhouders die snapt wat jij als klant wilt en hoe je iets wilt hebben. Bedankt Boekhouderkaart voor de goede aanrader.

- Richard van de Velden

Superboekhouding
24 februari 2019

Via boekhouderkaart is er een super boekhouding voor ons gedaan. We wisten even niet wat we moesten kiezen, dus even contact genomen via het formulier. Ik werd erg goed ontvangen door een vriendelijke meneer die precies wist wat ik nodig had. Absolute aanrader!!

- Sander de Graaf

Blijvende partner gevonden
26 februari 2019

Via Boekhouderkaart een passend kantoor gevonden die alle boekhouding uit handen heeft genomen. Dat is ons uitstekend bevallen! Het team is ongelooflijk ondernemend en denkt mee alsof ze een deel van ons bedrijf zijn. Getalenteerde, professionele en vooral ontzettend vriendelijke mensen.

- Anita Mulder

Kleine miscommunicatie, maar nu erg tevreden
23 januari 2019

Eerst was er een kleine miscommunicatie met Boekhouderkaart, nadat ik een email ontving zonder offertes. Maar ik kreeg erna gelijk een bericht terug met een excuses en de verschillende offertes. Daarna heb ik nog enkele vragen gesteld met betrekking tot de offertes. Hier kreeg ik een duidelijk en professioneel antwoord op. Ik ben erg tevreden met de service en heb uiteindelijk een goede boekhouder kunnen vinden.

- Alexander Bakker

Meesterlijk
4 januari 2019

Meesterlijke service is hier te vinden afz een heel gelukkige klant.

- Adriaan Meijer

Beste prijzen
7 januari 2019

We werden geadviseerd om deze website eens te bekijken. De prijzen voor de boekhouders die we hebben ontvangen waren vele malen goedkoper dan de indicatie van een kennis uit onze woonplaats. Direct aanbevolen aan vrienden!

- Esther de Bruijn

Keuze genoeg
1 januari 2019

Ik ben onlangs gestart met mijn eigen onderneming en was dringend op zoek naar iemand die verstand had van belasting. Via een kennis kwam ik bij Boekhouderkaart. Ik heb zelf mijn partner kunnen kiezen en ik moet zeggen dat hij goed werk levert voor een zacht prijsje. Dat is natuurlijk fijn voor een beginnende ondernemer, zoals ik!

- Remco de Jong

Alles opgelost
2 januari 2019

Omdat ik zelf helemaal geen verstand heb van boekhouding en alles wat daarbij hoort heb ik boekhouderkaart ingeschakeld. Ik ben hier zeer enthousiast over en vooral over de nazorg waar andere partijen het nogal eens laten liggen.

- Judith Visser

Blij met mijn keuze
30 december 2018

Een goede kennis heeft mij aangeraden om boekhouderkaart uit te proberen. Er werd mij verteld dat ik compleet onafhankelijk ben om de juiste boekhouder te pakken. Ik ontving diverse offertes van boekhouders die mij goed konden helpen. Mijn boekhouding is snel en vlot gedaan.

- Sylvia Sanders

De beste hulp bij belastingaangifte

De belastingaangifte is voor veel mensen altijd weer een gedoe. Vaak weten ze niet hoe ze alles nu secuur en goed in moeten vullen. Normaal gesproken is het niet zo erg als je een beetje slordig bent, echter is dit met de belastingaangifte een ander verhaal. Hier kan je namelijk flinke problemen krijgen wanneer de cijfers niet helemaal correct ingevoerd worden, een cijfertje verkeerd kan al zorgen voor een flinke naheffing van enkele honderden euro’s. Gelukkig is er een manier om hier vanaf te komen, dit is door de belastingaangifte te laten doen door een boekhouder. In dit artikel zullen we jou laten zien wat je allemaal moet weten over deze hulp bij belastingaangifte. Dit maakt het voor jou als ondernemer een stuk makkelijker!

Steeds meer ZZP’ers en particulieren kiezen voor belastingaangifte hulp

Het blijkt dat je niet de enige bent die op zoek is naar hulp bij de belastingaangifte. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de zelfstandigen of particulieren het eng of lastig vindt om alles zelf in te vullen. De voornaamste reden die zij hiervoor geven is dat ze bang zijn om fouten te maken. Dit geldt overigens niet alleen maar voor het invullen van de belasting, ook op het gebied van jaarrekeningen vragen steeds meer mensen er een boekhouder bij om ze te helpen. Dat zelfstandigen en particulieren een boekhouder inschakelen om hun belastingaangifte te laten doen is dan ook niet zo raar, door allerlei lastige regels en vage procedures is het veel te ingewikkeld geworden om dit nog normaal zelf te doen. De meeste ondernemers en normale huishoudens die een boekhouder inschakelen gebruiken deze vrijwel alleen maar voor de periode waarin de belasting moet worden opgegeven, dit laat wel zien dat het een vrij lastig iets is om te doen.

Het zijn dus niet alleen de zelfstandigen en de ondernemers die er voor kiezen om een boekhouder in te schakelen als belastingaangifte hulp, ook steeds meer reguliere huishoudens kiezen hiervoor. Zij hebben immers ook aan het eind van het jaar weer de brief in de bus van de belastingdienst. Het voordeel van een boekhouder inschakelen als particulier is dat je hem maar een keer nodig zal hebben. Je hebt niet te maken met andere werkzaamheden, hierdoor liggen de kosten beduidend lager dan de kosten voor een boekhouder bij een groot bedrijf.

Belastingaangifte laten doen

Het is dus een goed idee om hulp te krijgen bij het invullen van de belastingaangifte. Er zijn dan ook verscheidene redenen te geven voor de vraag waarom ook jij een boekhouder zou moeten inschakelen om je belastingaangifte te laten doen. Op de eerste plaats is het zo dat het een vrij goedkoop klusje is om te laten doen. In de meeste gevallen ben je als particulier maar 150 euro kwijt om het te laten doen, voor een ZZP’er is het bedrag iets hoger. Echter zijn het nog altijd kosten die zeker te overzien zijn, de kosten die je er mee kunt besparen zullen in de meeste gevallen dan ook een stuk hoger zijn dan de betaalde uren voor de boekhouder. Als je namelijk een aftrekpost mist dan kan het zomaar zijn dat je structureel op jaarbasis een paar honderd euro tot wel enkele duizenden euro’s misloopt. De boekhouder is de professional die je hierop zal wijzen, hij is dan ook degene die ervoor kan zorgen dat je uiteindelijk minder hoeft af te dragen aan de belasting. Door hulp bij de belastingaangifte kan je dan ook echt het maximale uit de aangifte halen, voor iedereen is dit een zeer rendabele keuze.

Daar komt ook nog bij dat je aanzienlijk veel tijd, moeite en stress kan besparen door een boekhouder in te schakelen als belastingaangifte hulp. Het is nooit leuk om aangifte te moeten doen, vandaar ook de bekende slogan van de belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Echter blijkt dit makkelijker ook altijd maar mee te vallen, vaak ben je er langer mee bezig dan dat je in eerste instantie had gehoopt. Schakel dus een boekhouder in als je heel dit probleem niet meer wilt hebben, hij zal ervoor zorgen dat alles goed wordt ingevuld zonder dat je hier zelf ook maar enige omkijken naar hebt.

Tips om kosten te besparen

Het is dus niet zo duur om jouw belastingaangifte te laten doen om een boekhouder. Het is zelfs mogelijk om de kosten nog net even wat te verlagen. In de meeste gevallen zal een boekhouder die je inschakelt werken aan de hand van een uurtarief. Dit houdt uiteraard in dat hij meer zal vragen wanneer hij langer bezig is met jouw belastingaangifte. Het is dan ook de kunst om zo veel mogelijk informatie aan hem mee te geven waar hij mee aan de slag kan, hierdoor is hij minder lang bezig in totaal. Dit zal je dan ook terugzien op de factuur. Waar moet je dan aan denken? Zorg er bijvoorbeeld voor dat hij beschikt over alle bonnetjes die nodig zijn voor de aangifte. Deze hoeft hij dan niet meer zelf op te zoeken, dit scheelt al snel weer een paar uur. Door te denken aan deze kleine onderdelen kan ook jij aanzienlijk veel geld besparen op hulp bij belastingaangifte.

Een goede belastingaangifte hulp zoeken

Er zijn genoeg boekhouders te vinden bij wie je de belastingaangifte kan laten doen. Dit grote aanbod aan potentiële personen is erg prettig, hierdoor heb je immers een veel ruimere keuze. Je kunt altijd even op zoek gaan naar boekhouders die actief zijn bij jou in de regio, of je vult bovenstaand formulier in en wij matchen jou aan 3 toppers. Het voordeel hiervan is dat je makkelijker op gesprek kunt voor het maken van een overeenkomst of afspraak. Ga je zelf op zoek, hou dan rekening met de expertise en de professionaliteit van de boekhouder, maar dit spreekt natuurlijk voor zich. Het is ook altijd verstandig om duidelijke en goede afspraken te maken voordat je de expert aan het werk zet. Bespreek dan ook goed wat de kosten zijn voor het laten doen van de belastingaangifte en stel dit schriftelijk op. Op deze manier voorkom je dat je straks in een keer voor een hoge rekening komt te staan. Mocht je al precies weten wat er moet gebeuren dan kan het zelfs handig zijn om al een totaalbedrag af te spreken, je kunt dit altijd even navragen bij de boekhouder zelf. Hij kan je de inlichtingen verschaffen over wat nu precies de mogelijkheden zijn voor het laten doen van de belastingaangifte.

Tevens is het zo dat je een goed gevoel moet hebben bij de boekhouder die je op het oog hebt. Een boekhouder is een persoon die je moet vertrouwen. Iemand die je niet vertrouwt moet je dan ook niet aan het werk zetten met jouw financiën. Het beste is om eerst een kennismakingsgesprek in te plannen. Op deze manier kan je toch even de persoon achter de telefoon of achter de website zien. Vervolgens kan je tijdens het gesprek alvast de instructies en de algemene taken geven voor het laten doen van de belastingaangifte. Dit alles zorgt voor een veel beter resultaat aan het einde van het jaar.

Vraag ook hulp voor jouw belastingaangifte

Het is echt geen schande om hulp te vragen bij jouw belastingaangifte, daar is de boekhouder immers voor. Sterker nog, het is misschien wel een van de meest rendabele investeringen die je kunt maken. Door middel van een boekhouder kan je zomaar eens achter verborgen aftrekposten komen, dit kan op jaarbasis flink wat geld schelen. Ook voorkom je zo foutief ingevulde aangiftes, voor de mensen die nogal slordig zijn is dit een groot voordeel. De voordelen wegen zeker op tegen de nadelen, het laten doen van de belastingaangifte door een boekhouder is dan echt zo gek nog niet. Kijk wel even goed naar de persoon of naar het kantoor wat je in wilt schakelen, door zelf een beetje onderzoek te doen is het een stuk eenvoudiger om uit te komen bij de persoon die precies aan zal sluiten bij jouw wensen en budget.

Wat kost boekhouding uitbesteden? Vraag offertes op!

Wil je zeker weten wat een boekhouder kost voor jou, vraag dan offertes op via bovenstaand formulier.

Veelgestelde vragen over hulp bij belastingaangifte

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin de boekhouder jouw business eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om een week voordat je de boekhouding moet doen op zoek te gaan naar een boekhouder. Het kan wel, maar plan dit even goed vooruit!

Afhankelijk van wat jij met de boekhouder afspreekt zul je zelf nog het een en ander moeten doen. Denk aan het bewaren van bonnetjes en andere zakelijke transacties. Je kunt met sommige boekhouders ook de afspraak maken dat zij inloggen op bijvoorbeeld je offerte/facturatie systeem of andere systemen waar je betalingen uitvoert of ontvangt. Zo kun je een het grootste gedeelte uitbesteden, echter zul je altijd nog een klein beetje werk hebben.

Overstappen van boekhouder is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de opzegtermijn is van je huidige contract met je bestaande boekhouder. Vraag vervolgens aan je vorige boekhouder of hij het dossier van jouw onderneming kan overdragen aan jou of aan je nieuwe boekhouder.