Hulp bij belastingaangifte

Al meer dan 1700 particulieren en bedrijven aan een betaalbare lokale boekhouder geholpen

hulp bij belastingaangifte

Vul het formulier in en wij matchen jou direct aan een belastingexpert. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over hulp bij belastingaangifte.

Ontvang direct 3 offertes voor boekhouders

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 38 reviews)
Boekhouder Admini
Boekhouder KG
Boekhouder WeltenSmit
Boekhouder Hansen b.v.
Boekhoudkantoor boekhouderpakket
Boekhoudkantoor vliegende boekhouders
Boekhoudkantoor Kordaat
Boekhoudkantoor Limegroep

Geen enkel probleem

9 maart 2020

Omdat ik zelf helemaal geen kennis heb van btw en alles wat daarbij hoort heb ik boekhouderkaart ingezet. Ik ben hier zeer te spreken over en vooral over de nazorg waar andere partijen het nogal eens laten liggen.

- Annemieke Prins

Geen problemen meer!

6 maart 2020

Via deze website is er voor mij een hele fijne en duidelijke boekhouding verzorgd. Omdat ik online diensten verleen, was het van belang dat de boekhouding goed rekening hield met allerlei regeltjes. Het kantoor wat we vonden begreep snel wat mijn wensen waren en is daarmee aan de slag gegaan. Zeker een aanrader voor starters die meteen alles goed willen regelen!

- Catharina van Doorn

Goede prijs/kwaliteit verhouding

12 maart 2020

Wat mij direct opviel was dat boekhouderkaart graag samenwerkt met lokale partners. Dit is natuurlijk ook handig voor mij, ik hoef niet ver te reizen. De offertes heb ik snel ontvangen en ik mocht op mijn gemak kiezen en was nergens aan verbonden. Top!

- Danny Postma

Mijn klanten aantal is gestegen

29 februari 2020

Laatste half jaar had mijn onderneming last van een te lage ROI. Na een grondig onderzoek kwamen we erachter dat het probleem in de administratie zit. Het bleek vaak fout te zijn ingevuld. Het probleem hebben we aangekaart bij de vorige boekhouder, maar die werkte niet goed mee. Uiteindelijk hebben we via Boekhouderkaart een nieuwe boekhouder gevonden. We zijn erg tevreden met het resultaat en ons nieuwe boekhoudkantoor heeft ons probleem direct opgelost. Mede door hun hulp sluiten we dit jaar financieel gezien erg sterk af. Bedankt Boekhouderkaart voor jullie hulp!

- Guido Kuipers

Lokale partners

28 februari 2020

Na mijn offerteaanvraag kreeg ik al snel verschillende offertes binnen van diverse bedrijven. De prijzen vielen reuze mee, wat erg handig is voor een startende onderneming. Daarnaast waren het ook lokale bedrijven. Lekker makkelijk dus!

- Daniëlle Martens

Enorm gedetailleerd!

22 februari 2020

Na een zoektocht arriveerde ik bij Boekhouderkaart Een offerte aanvragen kan geen kwaad dacht ik. Ik ben zeer positief over de ontvangen offerte!

- Laura van Doorn

Fijn dat Boekhouderkaart bestaat!

16 februari 2020

Ik ben erg lang opzoek geweest naar een website zoals deze, totdat een kennis mij tipte op Boekhouderkaart. Ik werk namelijk in dezelfde sector, maar krijg soms aanvragen op een te lange afstand. Omdat ik hun toch wil helpen stuur ik ze vanaf heden naar boekhouderkaart.nl!

- Joyce de Bruijn

Prettige service

16 februari 2020

Voor ons bedrijf zoeken we naar een bedrijf dat professionals levert. Een eenvoudige zoekopdracht in google leverde dit bedrijf op. We zijn erg te spreken over het tempo waarop we de offerte ontvingen en hebben een specialist gevonden die past binnen ons bedrijf. Heel erg bedankt Boekhouderkaart!

- Arie Visser

Helemaal tevreden

6 februari 2020

Goede samenwerking gehad met Boekhouderkaart. De partner die ik heb gevonden heeft een top belasting aangifte gedaan. Al mijn belasting-stress is weg dus al met al helemaal tevreden!

- Leonie Driessen

steengoed

7 februari 2020

Al meerdere malen aanbevolen aan mijn netwerk. Gewoon een steengoed concept waar lokaal zaken doen centraal staat.

- Wouter Smits

precies zo uitbesteed als ik wil

31 januari 2020

Gaaf! boekhouderkaart heeft mij geholpen in het zoeken van de beste boekhouder. De boekhouder heeft precies gedaan wat wij aangeven. De communicatie met boekhouderkaart liep heel vlot en snel. Bedankt!

- Sabine Prins

Makkelijk en Snel

1 februari 2020

Wij hebben Boekhouderkaart via google gevonden en jullie weten precies wat jullie moeten doen. Na een formuliertje hebben we direct verschillende offertes mogen ontvangen. We zijn zelf in kort overleg gegaan en hebben uiteindelijk een lokale boekhouder gekozen. De boekhouder heeft direct een eerste opzet gemaakt na een korte kennismaking. Onze organisatie werd meteen goed in kaart gebracht. Met wat aanpassingen was onze administratie goed opgezet. Ook naderhand werd de boekhouding constant goed bijgehouden.

- Iris van de Ven

Opgezet binnen no-time

27 januari 2020

Ik heb goede ervaring met de diensten van boekhouderkaart. Mijn boekhouding werd gedaan binnen no-time. Perfect resultaat voor een zachte prijs, top!

- Tamara Brouwer

Blij met mijn keuze

16 januari 2020

Een klant heeft mij aangeraden om boekhouderkaart uit te proberen. Er werd mij verteld dat ik compleet onafhankelijk ben om de juiste boekhouder te pakken. Ik ontving een aantal offertes van boekhouders die mij goed konden helpen. Mijn boekhouding is snel en vlot gedaan.

- Marijke Kok

de zoektocht naar de beste boekhouder

16 januari 2020

Top! boekhouderkaart heeft mij geholpen in de zoektocht naar de beste boekhouder. De boekhouder heeft de boekhouding gedaan naar onze verdeling. De communicatie met boekhouderkaart liep heel vlot en snel. Bedankt!

- Michiel Boer

Snelle communicatie

16 januari 2020

Eerst was er een kleine miscommunicatie met Boekhouderkaart, nadat ze mij een email zonder inhoud hadden gestuurd. Maar ik ontving erna gelijk een bericht terug met een excuses en de verschillende offertes. Daarna heb ik nog enkele vragen gesteld met betrekking tot de offertes. Hier kreeg ik een duidelijk en professioneel antwoord op. Ik ben erg tevreden met de klantvriendelijkheid en heb uiteindelijk een goede boekhouder kunnen vinden.

- Maartje Jonker

Simpel formuliertje ingevuld

9 januari 2020

Ik heb via Boekhouderkaart een simpel formuliertje ingevuld en kreeg direct een antwoord met diverse offertes van professionele boekhouders. Ben nu al een aantal maanden in samenwerking met hem en ik ben nog steeds super tevreden. Alle punten wordt over nagedacht, en super uitgevoerd.

- Hendrika Kok

Vlugge offerte

5 januari 2020

Vrij snel na het aanvragen van de offerte had ik deze in mijn mailbox. Bedankt voor de snelle levering.

- Daniëlle Bakker

Positieve ervaring

8 januari 2020

Erg tevreden over het bedrijf dat ik heb gevonden via een offerte van Boekhouderkaart. Hele fijne samenwerking ervaren.

- Ronald van Wijk

Fijn!

10 december 2019

Gisteren het formuliertje ingevuld en we moeten toegeven dat we niet verwacht hadden dat het zo goed zou werken. Wat mooi dat dit bestaat!

- Simon de Wit

De beste keuze gemaakt

30 november 2019

In de zomer van 2017 heb ik hier ooit een aantal offertes voor mijn nieuwe boekhouder mogen ontvangen. Deze aanvraag is erg vlot verlopen en ik had snel een klik met 1 boekhouder. Ik doe nu nog steeds zaken met dit bedrijf.

- Sandra Bosman

Erg klantvriendelijk

21 november 2019

Mijn huidige boekhouder is een hele slimme jongen. Hij wist meteen waar ik kon besparen en ging gelijk aan de slag. Deze samenwerking is een blijver. boekhouderkaart heeft zorgvuldig naar mijn vraagstuk gekeken en wist gelijk welke mogelijke partijen interessant waren voor mij. Top!

- Martin Hoekstra

beste boekhouder gevonden dankzij boekhouderkaart

17 november 2019

Gaaf! boekhouderkaart heeft mij geholpen in het zoeken van de beste boekhouder. De boekhouder heeft de boekhouding gedaan naar onze verdeling. De communicatie met boekhouderkaart liep heel vlot en snel. Bedankt!

- Angelique Bakker

Boekhouderkaart werkt erg fijn

21 november 2019

Ik ben erg lang opzoek geweest naar een website zoals dit, totdat een kennis mij tipte op Boekhouderkaart. Ik werk namelijk in dezelfde sector, maar krijg soms verzoeken op lange afstand. Omdat ik deze mensen toch wil helpen stuur ik ze vanaf heden naar boekhouderkaart.nl!

- Anne Smits

Erg tevreden met jullie

9 november 2019

Hele fijne samenwerking! Ik ben heel blij met mijn aangiftes! Top, bedankt 🙂

- Nancy Kok

Persoon gevonden die bij me past

1 november 2019

De boekhouder die Boekhouderkaart me heeft aangeraaden heeft erg goed naar mij geluisterd. Mijn boekhouding ziet er perfect uit. De problemen zijn opgelost en naast een goed boekhouding heb ik ook veel kennis opgedaan over boekhouder.

- Rutger van de Brink

Voor een goede aministratie, moet je bij Boekhouderkaart zijn

7 november 2019

De boekhouder die ik via Boekhoudkaart heb gevonden heeft erg goed naar mij geluisterd. Mijn boekhouding ziet er top uit. De gaten zijn direct gevuld en naast een goed boekhouding heb ik ook veel kennis opgedaan over boekhouder.

- Janneke van de Velden

Vakkundig

27 oktober 2019

Ik kom altijd terug bij Boekhouderkaart voor vrienden. Ik kan wel mijn eigen boekhouder gaan aanbevelen, maar wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken. Gelukkig dat daarom een service zoals dit bestaat. Elke keer helpen me ze weer met veel geduld. Ik heb tussendoor soortgelijke ondernemingen geprobeerd, maar de services en kwaliteit/prijs verhouding bij Boekhouderkaart is het beste.

- Ruud de Vries

snelle service

25 oktober 2019

Het duurde niet lang voordat ik een fijne deskundige vond via boekhouderkaart.nl. Lekker in de buurt, aangenaam persoonlijk contact en niet onbelangrijk: een mooie prijs.

- Manon Willemsen

Aangenaam verrast

20 oktober 2019

Gisteren offertes aangevraagd en ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. 100% tevreden!

- Catharina van der Laan

steengoed

17 oktober 2019

Al meerdere malen aanbevolen aan andere geïnteresseerden. Gewoon een steengoed concept waar lokaal zaken doen centraal staat.

- Hendrikus van de Brink

verschillende offertes ontvangen

9 oktober 2019

Dankzij boekhouderkaart heb ik de juiste partner gevonden voor mijn bedrijf! Ik heb diverse offertes aangevraagd en had zelf de vrijheid om de perfecte boekhouder te kiezen. Nu werk ik al een paar maanden met mijn partner en ben nog steeds erg tevreden! boekhouderkaart jullie zijn de beste!

- Willem van de Wal

Simpel formuliertje ingevuld

27 september 2019

Ik heb via Boekhouderkaart een simpel formuliertje ingevuld en kreeg direct een antwoord met diverse offertes van goede boekhouders. Ben nu al een aantal maanden in samenwerking met hem en ik ben nog steeds super tevreden. Alle punten wordt over nagedacht, en super uitgevoerd.

- Barbara van Veen

Snel en vlot

26 september 2019

Nadat ik een offerteaanvraag heb gedaan, kreeg ik binnen no-time een email terug met de verschillende offertes. Ze gaven duidelijk aan dat ik zelf de vrijheid heb om mijn partner te kiezen en er geen extra kosten aan verbonden zijn. boekhouderkaart is een goede doorgeefluik en weet precies welke stappen ze moeten ondernemen om andere mensen te voorzien van de beste boekhouder.

- David van de Brink

Makkelijk en Snel

19 september 2019

Wij hebben Boekhouderkaart via google gevonden en jullie weten precies wat jullie moeten doen. Na een formuliertje hebben we direct verschillende offertes mogen ontvangen. We zijn zelf in kort overleg gegaan en hebben uiteindelijk een lokale boekhouder gekozen. De boekhouder heeft direct een eerste opzet gemaakt na een korte vergadering. Onze organisatie werd meteen goed in kaart gebracht. Met wat aanpassingen was onze administratie goed opgezet. Ook naderhand werd de boekhouding constant goed bijgehouden.

- Willem van Dongen

Perfecte website

11 september 2019

Ik had verwacht hoge kosten te maken, maar dit viel me heel erg mee!

- Frank van de Veen

Verbetert met succes

1 september 2019

Ons VOF staat nu met twee benen op de kaart door de verbetering in administratie wat we erg merkten in de rust die het ons gegeven heeft. Bedankt voor jullie hulp.

- Marinus Jansen

Mijn eigen netwerk kan dit niet

23 augustus 2019

Voor ons bedrijf zijn we redelijk actief op onder andere LinkedIn. Allereerst ons eigen netwerk gevraagd voor hulp, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waar wij een goed gevoel bij hadden. Iemand anders raadde boekhouderkaart.nl aan en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Marinus Hoekstra

Perfecte website

21 augustus 2019

Ik had verwacht flinke kosten te maken, maar dit was niet het geval.

- Martinus Jonker

snelle service

12 augustus 2019

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een betrokken deskundige vond via boekhouderkaart.nl. Fijn in de omgeving, goed persoonlijk contact en een hele fijne prijs.

- Eveline van Beek

Goede service

5 augustus 2019

Eerst was er een kleine miscommunicatie met Boekhouderkaart, nadat ze mij een email zonder inhoud hadden gestuurd. Maar ik kreeg erna gelijk een bericht terug met een excuses en de verschillende offertes. Daarna heb ik nog enkele vragen gesteld met betrekking tot de offertes. Hier kreeg ik een duidelijk en professioneel antwoord op. Ik ben erg tevreden met de diensten en heb uiteindelijk een goede boekhouder kunnen vinden.

- Jessica van de Wal

betrouwbaar en behulpzaam

1 augustus 2019

De boekhouder die ik via boekhouderkaart heb gevonden, was zeer nuttig. Alles wat je zou willen, wordt direct gedaan. Geen kortaf mailtjes, hij neemt echt de tijd. Daarnaast communiceert hij duidelijk, wat bijzonder gewaardeerd wordt als je weinig begrijpt van het doen van de boekhouding. Verder is het betaalbaar, wat gunstig is voor startende ondernemers. Zoek je een eerlijk adres, dan kan ik boekhouderkaart op alle fronten aanraden!

- Niels Vink

Bedankt!

20 juli 2019

Super tevreden over boekhouderkaart! Ze zijn zo snel en doen alles professioneel. Ze behandelen elke klant als een individu en staan open voor alle vragen. Schakel ze direct in! Je hoeft niet te aarzelen. Ik heb het al iedereen aangeraden.

- Eva Bosch

beste boekhouder gevonden dankzij boekhouderkaart

12 juli 2019

Top! boekhouderkaart heeft mij geholpen in het zoeken van de beste boekhouder. De boekhouder heeft de boekhouding gedaan naar onze verdeling. De communicatie met boekhouderkaart liep heel vlot en snel. Bedankt!

- Sharon Kuiper

Ideale website

9 juli 2019

Ik had verwacht flinke kosten te maken, maar dit viel me heel erg mee!

- Pieter van Dongen

Lang leve google

27 juni 2019

Een korte zoektocht op google bracht me naar Boekhouderkaart. Mijn eerste gedachte was positief dus direct het offerteformulier ingevuld en heel erg tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Marijke Dijkstra

professioneel

23 juni 2019

Via boekhouderkaart is er een super boekhouding voor ons gedaan. We wisten even niet wat we moesten kiezen, dus even contact genomen via het formulier. Ik werd erg goed ontvangen door een vakkundige meneer die precies wist wat ik nodig had. Absolute aanrader!!

- Jacoba van de Berg

De beste boekhouder gevonden

18 juni 2019

Een aantal maanden geleden was ik met spoed op zoek naar een boekhouder die mijn boekhouding kon fixen, omdat mijn vorige boekhouder niet naar mijn wensen heeft geluisterd . Ik had een beetje de moed verloren maar probeerde het toch maar een keer. Gelukkig ben ik boekhouderkaart tegen gekomen, want zij hebben me verbonden aan de beste boekhouder! Al mijn problemen zijn opgelost en ik ben super tevreden met mijn administratie. Heel erg bedankt.

- Wilhelmus Schouten

Boekhouding op maat!

13 juni 2019

Het boekhoudkantoor dat ik heb gevonden via Boekhouderkaart heeft voor mijn organisatie een perfecte administratie geleverd. Een lokaal bedrijf met goede service. Diverse verbeteringen zijn direct doorgevoerd. Bedankt voor de koppeling Boekhouderkaart!

- Irene Kuijpers

Perfecte tip

6 juni 2019

Via bekenden beland bij deze website. concreet en helder. Ook tevreden over de gekozen specialist.

- Patrick Scholten

De beste boekhouder gevonden

23 mei 2019

Een aantal maanden geleden was ik dringend op zoek naar een boekhouder die mijn boekhouding kon fixen, omdat mijn vorige boekhouder dramatisch werk heeft opgeleverd. Ik had een beetje de moed verloren maar probeerde het toch maar een keer. Gelukkig ben ik boekhouderkaart tegen gekomen, want zij hebben me gelinkt aan de juiste partner! Al mijn problemen zijn opgelost en ik ben super tevreden met mijn administratie. Heel erg bedankt.

- Cindy Kuijpers

erg betaalbaar

18 mei 2019

Ik dacht werkelijk veel te moeten betalen maar gelukkig viel het reuze mee! Via Boekhouderkaart een aanvraag gedaan, 3 offertes ontvangen en gewoon de voordeligste gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Marc de Bruin

Wow, mijn boekhouding is perfect

15 mei 2019

Ik wil boekhouderkaart graag bedanken voor het vinden van mijn lokale boekhouder. Hij heeft mij alles uit handen genomen wat betreft de boekhouding, en ik heb een goede klik met hem. Precies wat ik zocht.

- Mirjam Hofman

Veel keus en lekker lokaal

9 mei 2019

Paar maanden geleden heb ik een offerteaanvraag ingediend. Ik kreeg een snel antwoord terug met verschillende offertes. Het fijne aan Boekhouderkaart is dat ze kijken naar lokale partners. Ze sturen je offertes met verschillende prijzen, zo kan je op je gemak de juiste partner kiezen. Alles ging heel snel en ik heb nu een goede boekhouding.

- Vincent van de Veen

Administratie naar mijn wensen

1 mei 2019

Voorheen had ik geen goede ervaring met twee boekhouders. Ik gaf het nog een kans en schakelde Boekhouderkaart in. Na mijn offerteaanvraag kreeg ik verschillende offertes van verschillende boekhouders. Nu heb ik een perfecte administratie, dat voor een betaalbare prijs.

- Ruud Wolters

Perfecte tip

13 april 2019

Via bekenden terecht gekomen bij deze website. Duidelijk en overzichtelijk. Ook tevreden over de gekozen medewerker.

- David van Doorn

boekhouderkaart luistert aandachtig

3 april 2019

Ik was eerst sceptisch over boekhouderkaart, maar na het ontvangen van uitgebreide offertes wist ik dat mijn vragen en wensen serieus werden genomen. Nu ben ik al een aantal maanden erg tevreden over het werk van mijn boekhouder.

- Vanessa van den Bosch

Een echte aanrader

19 maart 2019

Een vriend heeft mij aangeraden om boekhouderkaart uit te proberen. Er werd mij verteld dat ik compleet onafhankelijk ben om de juiste boekhouder te pakken. Ik ontving een aantal offertes van boekhouders die mij goed konden helpen. Mijn boekhouding is snel en vlot gedaan.

- Pascal de Bruin

Mijn boekhouder denkt goed mee

19 februari 2019

2 maanden geleden in contact gekomen met mijn huidige boekhouder via Boekhouderkaart. Voorheen deed mijn echtgenote alle boekhouding dus had ik 0 verstand van de administratieve dingen. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar een andere boekhouder. Nu leer ik zoveel van mijn boekhouder en weet ik zelf ook welke dingen ik moet bijhouden. Hij denkt graag mee en geeft nieuwe ideeën.

- Niels Bakker

Aangenaam verrast

4 februari 2019

Gisteren offertes aangevraagd en ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. We staan in contact met een super fijn bedrijf!

- Michael Postma

de partners worden zorgvuldig uitgekozen

5 januari 2019

Ik was eerst sceptisch over boekhouderkaart, maar na het ontvangen van uitgebreide offertes wist ik dat ze met veel zorg naar mijn aanvraag hebben gekeken. Nu ben ik al een jaar erg tevreden over het werk van mijn boekhouder.

- Ingrid Hermans

De beste hulp bij belastingaangifte

De belastingaangifte is voor veel mensen altijd weer een gedoe. Vaak weten ze niet hoe ze alles nu secuur en goed in moeten vullen. Normaal gesproken is het niet zo erg als je een beetje slordig bent, echter is dit met de belastingaangifte een ander verhaal. Hier kan je namelijk flinke problemen krijgen wanneer de cijfers niet helemaal correct ingevoerd worden, een cijfertje verkeerd kan al zorgen voor een flinke naheffing van enkele honderden euro’s. Gelukkig is er een manier om hier vanaf te komen, dit is door de belastingaangifte te laten doen door een boekhouder. In dit artikel zullen we jou laten zien wat je allemaal moet weten over deze hulp bij belastingaangifte. Dit maakt het voor jou als ondernemer een stuk makkelijker!

Steeds meer ZZP’ers en particulieren kiezen voor belastingaangifte hulp

Het blijkt dat je niet de enige bent die op zoek is naar hulp bij de belastingaangifte. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de zelfstandigen of particulieren het eng of lastig vindt om alles zelf in te vullen. De voornaamste reden die zij hiervoor geven is dat ze bang zijn om fouten te maken. Dit geldt overigens niet alleen maar voor het invullen van de belasting, ook op het gebied van jaarrekeningen vragen steeds meer mensen er een boekhouder bij om ze te helpen. Dat zelfstandigen en particulieren een boekhouder inschakelen om hun belastingaangifte te laten doen is dan ook niet zo raar, door allerlei lastige regels en vage procedures is het veel te ingewikkeld geworden om dit nog normaal zelf te doen. De meeste ondernemers en normale huishoudens die een boekhouder inschakelen gebruiken deze vrijwel alleen maar voor de periode waarin de belasting moet worden opgegeven, dit laat wel zien dat het een vrij lastig iets is om te doen.

Het zijn dus niet alleen de zelfstandigen en de ondernemers die er voor kiezen om een boekhouder in te schakelen als belastingaangifte hulp, ook steeds meer reguliere huishoudens kiezen hiervoor. Zij hebben immers ook aan het eind van het jaar weer de brief in de bus van de belastingdienst. Het voordeel van een boekhouder inschakelen als particulier is dat je hem maar een keer nodig zal hebben. Je hebt niet te maken met andere werkzaamheden, hierdoor liggen de kosten beduidend lager dan de kosten voor een boekhouder bij een groot bedrijf.

Belastingaangifte laten doen

Het is dus een goed idee om hulp te krijgen bij het invullen van de belastingaangifte. Er zijn dan ook verscheidene redenen te geven voor de vraag waarom ook jij een boekhouder zou moeten inschakelen om je belastingaangifte te laten doen. Op de eerste plaats is het zo dat het een vrij goedkoop klusje is om te laten doen. In de meeste gevallen ben je als particulier maar 150 euro kwijt om het te laten doen, voor een ZZP’er is het bedrag iets hoger. Echter zijn het nog altijd kosten die zeker te overzien zijn, de kosten die je er mee kunt besparen zullen in de meeste gevallen dan ook een stuk hoger zijn dan de betaalde uren voor de boekhouder. Als je namelijk een aftrekpost mist dan kan het zomaar zijn dat je structureel op jaarbasis een paar honderd euro tot wel enkele duizenden euro’s misloopt. De boekhouder is de professional die je hierop zal wijzen, hij is dan ook degene die ervoor kan zorgen dat je uiteindelijk minder hoeft af te dragen aan de belasting. Door hulp bij de belastingaangifte kan je dan ook echt het maximale uit de aangifte halen, voor iedereen is dit een zeer rendabele keuze.

Daar komt ook nog bij dat je aanzienlijk veel tijd, moeite en stress kan besparen door een boekhouder in te schakelen als belastingaangifte hulp. Het is nooit leuk om aangifte te moeten doen, vandaar ook de bekende slogan van de belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Echter blijkt dit makkelijker ook altijd maar mee te vallen, vaak ben je er langer mee bezig dan dat je in eerste instantie had gehoopt. Schakel dus een boekhouder in als je heel dit probleem niet meer wilt hebben, hij zal ervoor zorgen dat alles goed wordt ingevuld zonder dat je hier zelf ook maar enige omkijken naar hebt.

Tips om kosten te besparen

Het is dus niet zo duur om jouw belastingaangifte te laten doen om een boekhouder. Het is zelfs mogelijk om de kosten nog net even wat te verlagen. In de meeste gevallen zal een boekhouder die je inschakelt werken aan de hand van een uurtarief. Dit houdt uiteraard in dat hij meer zal vragen wanneer hij langer bezig is met jouw belastingaangifte. Het is dan ook de kunst om zo veel mogelijk informatie aan hem mee te geven waar hij mee aan de slag kan, hierdoor is hij minder lang bezig in totaal. Dit zal je dan ook terugzien op de factuur. Waar moet je dan aan denken? Zorg er bijvoorbeeld voor dat hij beschikt over alle bonnetjes die nodig zijn voor de aangifte. Deze hoeft hij dan niet meer zelf op te zoeken, dit scheelt al snel weer een paar uur. Door te denken aan deze kleine onderdelen kan ook jij aanzienlijk veel geld besparen op hulp bij belastingaangifte.

Een goede belastingaangifte hulp zoeken

Er zijn genoeg boekhouders te vinden bij wie je de belastingaangifte kan laten doen. Dit grote aanbod aan potentiële personen is erg prettig, hierdoor heb je immers een veel ruimere keuze. Je kunt altijd even op zoek gaan naar boekhouders die actief zijn bij jou in de regio, of je vult bovenstaand formulier in en wij matchen jou aan 3 toppers. Het voordeel hiervan is dat je makkelijker op gesprek kunt voor het maken van een overeenkomst of afspraak. Ga je zelf op zoek, hou dan rekening met de expertise en de professionaliteit van de boekhouder, maar dit spreekt natuurlijk voor zich. Het is ook altijd verstandig om duidelijke en goede afspraken te maken voordat je de expert aan het werk zet. Bespreek dan ook goed wat de kosten zijn voor het laten doen van de belastingaangifte en stel dit schriftelijk op. Op deze manier voorkom je dat je straks in een keer voor een hoge rekening komt te staan. Mocht je al precies weten wat er moet gebeuren dan kan het zelfs handig zijn om al een totaalbedrag af te spreken, je kunt dit altijd even navragen bij de boekhouder zelf. Hij kan je de inlichtingen verschaffen over wat nu precies de mogelijkheden zijn voor het laten doen van de belastingaangifte.

Tevens is het zo dat je een goed gevoel moet hebben bij de boekhouder die je op het oog hebt. Een boekhouder is een persoon die je moet vertrouwen. Iemand die je niet vertrouwt moet je dan ook niet aan het werk zetten met jouw financiën. Het beste is om eerst een kennismakingsgesprek in te plannen. Op deze manier kan je toch even de persoon achter de telefoon of achter de website zien. Vervolgens kan je tijdens het gesprek alvast de instructies en de algemene taken geven voor het laten doen van de belastingaangifte. Dit alles zorgt voor een veel beter resultaat aan het einde van het jaar.

Vraag ook hulp voor jouw belastingaangifte

Het is echt geen schande om hulp te vragen bij jouw belastingaangifte, daar is de boekhouder immers voor. Sterker nog, het is misschien wel een van de meest rendabele investeringen die je kunt maken. Door middel van een boekhouder kan je zomaar eens achter verborgen aftrekposten komen, dit kan op jaarbasis flink wat geld schelen. Ook voorkom je zo foutief ingevulde aangiftes, voor de mensen die nogal slordig zijn is dit een groot voordeel. De voordelen wegen zeker op tegen de nadelen, het laten doen van de belastingaangifte door een boekhouder is dan echt zo gek nog niet. Kijk wel even goed naar de persoon of naar het kantoor wat je in wilt schakelen, door zelf een beetje onderzoek te doen is het een stuk eenvoudiger om uit te komen bij de persoon die precies aan zal sluiten bij jouw wensen en budget.

Wat kost boekhouding uitbesteden? Vraag offertes op!

Wil je zeker weten wat een boekhouder kost voor jou, vraag dan offertes op via bovenstaand formulier.

Veelgestelde vragen over hulp bij belastingaangifte

Over het algemeen zal je altijd een kleine periode hebben waarin de boekhouder jouw business eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om een week voordat je de boekhouding moet doen op zoek te gaan naar een boekhouder. Het kan wel, maar plan dit even goed vooruit!

Afhankelijk van wat jij met de boekhouder afspreekt zul je zelf nog het een en ander moeten doen. Denk aan het bewaren van bonnetjes en andere zakelijke transacties. Je kunt met sommige boekhouders ook de afspraak maken dat zij inloggen op bijvoorbeeld je offerte/facturatie systeem of andere systemen waar je betalingen uitvoert of ontvangt. Zo kun je een het grootste gedeelte uitbesteden, echter zul je altijd nog een klein beetje werk hebben.

Overstappen van boekhouder is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de opzegtermijn is van je huidige contract met je bestaande boekhouder. Vraag vervolgens aan je vorige boekhouder of hij het dossier van jouw onderneming kan overdragen aan jou of aan je nieuwe boekhouder.