Wat doet een online boekhouder?

Wat doet een online boekhouder?
Auteur: David Krapels - 15 juni 2020 Wat doet een online boekhouder? van boekhouderkaart.nl
Online boekhouder

Heel simpel gezegd is een online boekhouder verantwoordelijk voor het bijhouden van je boekhouding. Daar waar dit vroeger allemaal fysiek verliep, is het tegenwoordig een steeds vaker online geregeld onderdeel van een bedrijf. Je kunt het zo zien: een online boekhouder kom je tegenwoordig tegen in de vorm van een boekhoudprogramma, waarbij de boekhouder corrigeert.

Het boekhoudprogramma en de online boekhouder

Een boekhoudprogramma is een online boekhouder die jou helpt om boekhouden overzichtelijk te houden. Hierdoor kun je de boekhouding grotendeels zelf doen. Er zijn dan ook veel voordelen gelinkt aan een online boekhouder. Je moet dan denken aan:

  • Altijd en overal inloggen: Het fijne van een online boekhouder is dat je er altijd en overal bij kunt inloggen. Zit je dus op een andere locatie dan normaal en heb je even de behoefte om iets in de boekhouding door te nemen? Dan is het simpelweg een kwestie van een internetverbinding opzoeken en je kunt aan de slag. Deze toegankelijkheid is misschien wel het grootste verschil tussen traditionele boekhouding en het gebruik van een online boekhouder.
  • Geen installatie nodig: Daarnaast vereist een online boekhouder eigenlijk bijna nooit een installatie. De software komt in de vorm van een website op het internet. Niet alleen zorgt dit er dus voor dat je altijd en overal kunt inloggen, maar ook betekent het dat je laptop of computer er niet van slag van raakt. Geen enorme programma’s downloaden en bestanden opslaan, maar puur toegang tot een online omgeving.
  • Alle boekhouding in één overzicht: Om opnieuw een vergelijking met traditioneel boekhouden te maken; een online boekhouder is een stuk overzichtelijker. Het komt maar zelden voor dat de fysieke boekhouding vroeger één perfect overzichtelijke verzameling van papieren was. Daarentegen maakt een online boekhouder het juist zo overzichtelijk mogelijk voor je. Alles is netjes geordend. Je ziet heel makkelijk waar je wat kunt terugvinden.
  • Back-ups: Een ander groot voordeel van alles online geregeld hebben, is dat je back-ups van je gegevens hebt. Een brand en de complete boekhouding was vroeger verdwenen. Online is dit probleem er niet meer. Van alle gegevens wordt een kopie gemaakt, zodat je zeker weet dat je nooit zaken kwijtraakt. Een fijne gedachte.
  • Specifieke ondersteuning: Een laatste en zeker niet onbelangrijk voordeel is de specifieke ondersteuning die je vaak bij een boekhoudprogramma geleverd krijgt. Wanneer je bepaalde zaken niet snapt of iets niet kunt vinden, kun je dit altijd vragen. Ook zijn er over het algemeen zeer uitgebreide trainingen beschikbaar om je bepaalde onderdelen van een online boekhouder meester te maken. Het is wel zo lekker dat je weet dat je die optie altijd nog achter de hand hebt.

De ultieme online boekhouder ervaring

Voor de ultieme boekhoudervaring zou elk bedrijf er dus goed aan doen om over te stappen op een online boekhouder. De digitale wereld is een bron van mogelijkheden. Het lijkt er dan ook meer en meer op dat het absoluut de toekomst is om zoveel mogelijk online te regelen.

Vind een online boekhouder

Wil jij jouw boekhouding online grotendeels zelf doen maar wel graag betaalbare ondersteuning? Vraag dan snel een boekhouder offerte aan en vergelijk vrijblijvend online boekhouders.

Relevante artikelen

Zilver als strategische investering
Zilver als strategische investering
De waarde van zilver in de moderne economie Zilver, vaak overschaduwd door goud, is een kostbaar metaal dat een unieke positie inneemt in ..
Lees meer...
Dubbel boekhouden; Wat houdt het in?
Dubbel boekhouden; Wat houdt het in?
Dubbel boekhouden is een specifieke manier binnen de wereld van boekhouden waarbij elke gebeurtenis dubbel wordt geadministreerd.
Lees meer...